Motocultor profesional – caracteristicile unui motocultor puternic si bun

Nu de mult timp toti oamenii foloseau doar ustensile clasice pentru maruntirea si prelucrarea pamantului, asta inainte de a planta semintele si de a obtine in fiecare an o recolta bogata de legume proaspete.

Era si inca este o activitate solicitanta si foarte obositoare, motiv pentru care producatorii s-au gandit sa aduca pe piata o masinarie puternica, capabila sa realizeze exact aceeasi sarcina pe care o face o persoana cu o lopata, insa fara energie, efort, transpiratie si durere. Exact, vorbim despre acele motocultoare profesionale pe care le intalnim mai nou in gospodariile multor oameni dornici de a obtine aceleasi rezultate depunand un minim de efort.

Un motocultor puternic a devenit o unealta indpisensabila pentru persoanele pasionate de gradinarit ce intentioneaza sa cultive plante pe o suprafata extinsa. Daca vrei sa pui o noua cultura la sfarsitul verii sau sa pregatesti gradina dupa o iarna friguroasa, poti face asta de unul singur folosind cel mai bun motocultor.

Principiu de functionare

Motocultoarele functioneaza pe baza aceluiasi principiu precum cel mecanic, presupunand procesul de prelucrare a pamantului cu ajutorul unei ustensile obisnuite. La fel cum acel obiect metalic este introdus in pamant si se efectueaza o miscare simpla pentru maruntirea pamantului, acelasi lucru il poti face si cu un motocultor puternic.

Mecanismul de sfaramare este alcatuit dintr-o serie de lame care sunt introduse in pamant. Fiind intr-o permanenta miscare rotativa, ele pot genera acelasi rezultat precum orice persoana ar obtine printr-o munca manuala, exceptand faptul ca timpul este redus cu peste 80-90%.

Motocultoarele profesionale sunt alimentate cu combustibil(motorina sau benzina) sau electric, punand in miscare lamele care se invart intr-o directie neregulata. Producatorii unui motocultor profesional se asigura intotdeauna ca miscarea de rotatie a lamelor se desfasoara impecabil.

Tipul motorului

La fel ca in cazul multor echipamente automate de gradinarit si nu numai, ai doua optiuni din care poti alege in ceea ce priveste motorul: combustibil sau electric. Un motocultor diesel sau pe benzina se descurca excelent deoarece produce o cantitate constanta de energie, insa necesita mult mai multa ingrijire.

Cu toate acestea, un motocultor electric necesita atentie in timpul utilizarii sale, fiind intotdeauna acompaniat de cablul de alimentare, un inconvenient care te va urma de fiecare data cand folosesti masinaria pentru gradinarit.

Pretul unui astfel de motocultor

Motocultoarele sunt scumpe, indiferent de modelul lor, putine dintre ele sunt accesibile. Totusi, banii sunt recuperati destul de rapid, nu doar prin munca de care ne scuteste(desi acesta este principalul motiv pentru care sunt achizitionate), cat si prin faptul ca nu mai suntem nevoiti sa apelam la alte persoane pentru a face anumite sarcini in locul nostru.

O masinarie cu adevarat buna este una profesionala, iar acestea intra deja in categoria motocultoarelor mai putin accesibile. Putem ajunge la sume de peste 3000-4000 de lei pentru a avea garantat un aparat care sa ne ajute pe o perioada de cel putin cativa ani la treburile gospodaresti.

 

Doua motocultoare profesionale pe care vi le recomandam cu placere:

Motocultor Sep 65D Motor Kama 5Cp

Motocultor Diesel profesional H105E ENERGO

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Register New Account
Reset Password